الطريقة الاولى
نجيب الكمية المطلوبة من اللبن
غلى اللبن كويس مع مرعات التوقيت حسب الكمي
لو الكمية 1كيلو 15 دقيقة
لو الكمية 1.5 20 دقيقة
لو الكمية قليقة 10دقيق
الكيلو اللبن بيعمل 20كبوية
حسب الكمية الموجودة الضعف
تبرديد اللبن لمدة عشر دقيق
ثم عمل خميرة كبوية زبادى مع ازلت الوش
تم ضرب كبوية الزبادى حتى الزوبان
ثم ناتى يقليل من اللبن الساخن
وتقليب اللبن البراد مع الساخن تقليلب جيدا
ثم نضيف الخميرة جيدا مع اللبن
ونقوم بتسخين فرن البتجاز
وتكون درجة الحرة مقولة
ونقوم بوضع اللبن فى الكبوية المخص اللبن
ثم نوضع الكمية فى الفرن
لمدة ساعة ونصف
ثم نقوم باخراج الزبادى من الفرن بعد المدة المحددة
ونتاكدان الزبادى كمل الدسم
ونترك الزبادى لمدة 10دقيق فى الهواء
ثم نوضع الزبادى فى الثلاجة لمدة1ساعة
مع تحيات ابراهيم على
وقريبا طريقة عمل الجبنة البيضة والرومى